Solid Entrysystems

Passagekontrollsystem

Solid AB är ett företag i ASSA ABLOY-koncernen och utvecklar passersystem, utbyggbara från en till tusentals dörrar. Företaget tillverkar systemen samt projekterar och kundanpassar.

Integrerad från utveckling och teknisk design

Det senaste passersystemet i Solids Solicard-familj använder sig av RFID-signaler för identifiering, vilket ställt helt nya krav vid utvecklingen av systemets nya kortläsare.

Zinkkåpan har försetts med en front i plast, nödvändig för att signalerna ska kunna släppas igenom.

GeJi har deltagit i projektgruppen och bidragit med plastkompetens under utveckling och konstruktion. Bland annat har viktiga hänsyn tagits i samband med materialvalet då plasten måste vara UV-stabil och icke ljusreflekterande – till exempel i samband med stark sol.

In mould decoration

I samband med formsprutningen av plastfronten används In Mould Decoration (IMD) för färgsättning, siffror och logotyper, något som har givit en slitstark yta och stor frihet i färgvalet. Tillämpningen av IMD har gjort det möjligt att tydliggöra siffrorna med punktskrift. Effektiviteten i tillverkningsprocessen har också höjts då man slipper tidskrävande efterbearbetning i form av overlay eller tryck.